Skip to main content
Nieuws

Coronavirus – Beleid CortoClinics

By 23 december 2020februari 5th, 2021No Comments

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 5 februari 2021, om 11.00 uur.

Op 22 december berichtte de media over het uitstellen van planbare zorg. Gelukkig kan bij CortoClinics alle zorg vooralsnog gewoon doorgaan. Mocht dit door een nieuwe ontwikkeling toch niet meer het geval zijn, dan bellen we je. Bellen we niet? Dan gaat je afspraak gewoon door.

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, hebben natuurlijk wel ook gevolgen voor CortoClinics.

In het kort:

 • Operaties in Schijndel zijn momenteel mogelijk.
 • Op de polikliniek ontvangen we cliënten. We houden ons daarbij aan de geldende maatregelen. Een telefonische of online afspraak is mogelijk als een ‘live’-afspraak bezwaarlijk is.
 • In de hal van medisch centrum Schijndel zijn mondneusmaskers verplicht. Dit geldt ook voor chauffeurs en begeleiders.
 • Röntgenfoto’s zijn mogelijk in ziekenhuis Bernhoven in Uden, bij Meditta in Echt, en in ziekenhuis Maas & Kempen in Maaseik.
 • We organiseren tijdelijk geen voorlichtingsavonden.
 • Lees hier ons advies over corona-vaccinaties rondom je operatie

Operaties

Operaties in Schijndel zijn momenteel volgens normaal schema mogelijk.

Natuurlijk doen we er alles aan om het risico op besmetting met het coronavirus bij CortoClinics te minimaliseren. We nemen daar maatregelen voor:

 • Voor we opereren voeren we een screening uit. Dit doen we zowel bij cliënten als bij ons personeel. Als je symptomen vertoont die mogelijk op een besmetting met corona wijzen, gaat de operatie niet door.
 • Ons personeel blijft thuis bij de geringste klachten.
 • Bezoek is niet toegestaan. Chauffeurs en begeleiders blijven in de centrale hal van Medisch Centrum Schijndel.
 • We nemen natuurlijk alle hygiënemaatregelen in acht: cliënten en personeel ontsmetten hun handen, we maken extra schoon, we houden afstand, hoesten en niesen in de elleboog en gebruiken papieren zakdoekjes.

Polikliniekbezoek

Afspraken op de polikliniek zijn mogelijk. De cliënt komt zoveel mogelijk alleen, begeleiders en chauffeurs blijven in de centrale hal van Medisch Centrum Schijndel, of ze wachten buiten. In de hal van medisch centrum Schijndel zijn mondneusmaskers verplicht. Dit geldt ook voor chauffeurs en begeleiders.

Telefonische of online afspraken blijven mogelijk, maar hebben geen directe voorkeur.

Bij polikliniekafspraken gelden de veiligheidsmaatregelen die de overheid voorschrijft.

 • Kom niet naar de polikliniek als je verkouden bent, hoest, kortademig bent, koorts hebt, buikklachten hebt of andere klachten die op een besmetting met het coronavirus kunnen duiden.
 • Kom ook niet als je quarantaine in acht moet nemen vanwege een zieke huisgenoot, als je in nauw contact bent geweest met iemand met corona of als je uit een risicogebied in het buitenland bent teruggekeerd.

Bij de minste twijfel: verplaats je afspraak. Vorm geen risico voor anderen!

Heb je vragen of wil je overleggen over een klacht? Neem dan contact met ons op voor een telefonische afspraak.

Röntgenfoto’s

Röntgenfoto’s zijn mogelijk

Corona-vaccinaties rondom je operatie

Het corona-vaccin levert geen directe risico’s op bij een operatie. Toch adviseren we om je niet te laten vaccineren in de 48 uur voor en  48 uur na de operatie.
Het corona-vaccin veroorzaakt, zoals alle vaccins, mogelijk bijwerkingen die niet goed te onderscheiden zijn van echte ziektesymptomen. Mocht je last hebben van deze bijwerkingen, kunnen we vóór je operatie niet goed beoordelen of je gezond genoeg bent om de operatie te ondergaan. Ook ná je operatie kunnen bijwerkingen ook tot verwarring leiden. We kunnen na een vaccinatie bijvoorbeeld niet beoordelen of je koorts hebt vanwege een infectie of vanwege een bijwerking. Daarnaast is het voor jezelf niet prettig als je bovenop het herstel van je operatie je niet goed voelt door bijwerkingen.

Voorlichting – CortoClinics on tour

De voorlichtingsavonden komen voorlopig te vervallen. Je kunt je wel inschrijven om een berichtje te ontvangen als we de voorlichting weer opstarten. Voor vragen en inlichtingen kun je ook rechtstreeks contact met ons opnemen.

Meer informatie over het coronavirus?

Wil je informatie over het coronavirus, raadpleeg dan de site van het RIVM, de site van de Rijksoverheid of bel het informatienummer van het RIVM: 0800-1351

Heb je vragen over het coronavirus en CortoClinics, dan kun je ons bellen op 085-0651051.

Maatregelen coronavirus

CortoClinics opereert en ontvangt cliënten op de polikliniek, maar neemt daarbij maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Let op: in de centrale hal van medisch centrum Schijndel zijn mondkapjes voor iedereen verplicht.

Alle overige maatregelen en wat die voor jou betekenen, vind je op deze webpagina.